DIRECTORSNL AWARDS voor twee CoBO-producties

De CoBO-producties Brimstone van Martin van Koolhoven en Liefde is aardappelen van Aliona van der Horst zijn bekroond met de DIRECTORSNL AWARD.

Uitreiking regieprijzen  
 
In Boom Chicago zijn op 26 maart de DIRECTORSNL AWARDS 2018 uitgereikt in zeven categorieën. Meer dan  2000 regisseurs hebben hierbij hun stem uitgebracht. Het was dit jaar de tweede keer dat zowel de leden van het Dutch Directors Guild (DDG) als VEVAM-aangeslotenen konden stemmen. Gastvrouw was presentatrice en actrice Jolanda van den Berg. 

CoBO-producties Brimstone en Liefde is aardappelen in de prijzen

Twee CoBO-producties vielen in de prijzen: Martin Koolhoven won de prijs voor beste regie voor de speelfilm Brimstone en Aliona van der Horst won de prijs voor beste regie voor de documentaire Liefde is aardappelen.

Overige prijzen gingen naar:

- Korte film: Thomas Vroege, Floor van der Meulen & Issa Touma voor Greetings from Aleppo
- TV Dramaserie: Dana Nechushtan voor Hollands Hoop (seizoen 2)
- Radio Regie/Podcast: Ester Gould & Sarah Sylbing voor Schuldig: De podcast
- TV Programma: Jan Gitsels voor Zondag met Lubach
- Digital Storytelling: Tessa Pope voor Echoes of IS 

Aliona van der Horst reageerde enthousiast: ”Vakbroeders, vakzusters wat geweldig dat jullie allemaal hebben gestemd. Ik ben heel blij, omdat het een ontzettend moeilijke film was om te maken.” \

Martin Koolhoven deelde een anekdote over de ontstaansgeschiedenis van Brimstone: "Een producent vroeg me of ik niet eens een Engelstalige film wilde maken, een romantische komedie. Nee, zei ik, geen romantische komedie. Wat dan wel, vroeg die producent. En toen zei ik, voor de grap eigenlijk, een western. En die gedachte bleef hangen..."

Een overzicht van alle genomineerden per categorie is te vinden op de website van het Dutch Directors Guild.

DIRECTORS.NL is het samenwerkingsverband van de Dutch Directors Guild en VEVAM.