Oproep Cinema Junior

Cinema Junior is een samenwerkingsproject van het Filmfonds, VPRO, NTR en CoBO met als doel de ontwikkeling, realisering en distributie van onderscheidende, originele speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit. Tweejaarlijks kunnen twee speelfilms worden gerealiseerd. De samenwerkende partners zijn op zoek naar originele, eigentijdse en (inter)nationaal aansprekende verhalen voor kinderen, verteld in een krachtige en cinematografische beeldtaal.

Wie komt in aanmerking?
Scenaristen, regisseurs en producenten worden uitgenodigd om in teamverband voorstellen in te dienen. Zowel beginnende als ervaren speelfilmregisseurs komen in aanmerking. De betrokken scenaristen hebben bij voorkeur ervaring met het schrijven van speelfilmscenario’s, de regisseur beschikt over relevante ervaring en de producent heeft minimaal twee speelfilms gerealiseerd.
 
Voorwaarden
De beoogde films hebben als doelgroep kinderen van 8 tot 12 jaar en hun familie. De films hebben een minimale lengte van 80 minuten en een minimaal budget van € 1 miljoen. De films gaan over een eigentijds gegeven en sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Alleen voorstellen die gebaseerd zijn op een oorspronkelijk scenario en niet eerder bij het Nederlands Filmfonds of de omroepen in behandeling zijn genomen komen in aanmerking.
 
Procedure
Uit de inzendingen worden maximaal 10 projecten geselecteerd voor een pitch, waaruit maximaal zes projecten in de treatmentfase worden gesteund. Vervolgens krijgen vier projecten hiervan een bijdrage voor de scenariofase. Tenslotte worden daaruit twee projecten geselecteerd voor een realiseringsbijdrage. 
 
De films zijn bestemd voor vertoning in de bioscoop en op televisie, via de NTR en de VPRO.
 
Deadline
De deadline voor de inzending is 15 augustus 2017 voor 17.00 uur.
 
Meer informatie over procedure, deadlines en bijdragen vindt u hier. (Mocht de doorklik niet werken, knip en plak dan de volgende url in de adresbalk van uw browser: https://www.filmfonds.nl/nl/page/4609/cinema-junior)
 
Contact
Nederlands Filmfonds, Mette Bloemers
Projectbegeleider Screen NL - Speelfilm
+31 20-5707686, m.bloemers@filmfonds.nl