Tuintje in mijn hart behaalt Gouden Film

De romantische komedie Tuintje in mijn hart heeft al meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Om dit te vieren verraste hoofdrolspeler Edwin Jonker acteur Leo Alkemade met de Gouden Film award. 

Ooit waren ze de beste vrienden, maar sinds Axel (Leo Alkemade) Suriname en zijn familie inruilde voor Nederland heeft hij zijn broer Virgil (Edwin Jonker) nooit meer gesproken. Tot nu toe, want hun moeder (Beppie Melissen) roept de hele familie bij elkaar in haar pension. 

TUINTJE IN MIJN HART is een film van regisseur Marc Waltman naar het scenario van Lars Boom. Hoofdrollen zijn voor Edwin Jonker, Leo Alkemade, Fockeline Ouwerkerk, Pip Pellens, Juvat Westendorp en Beppie Melissen. De film is een productie van Farmhouse Film en Tulp Fiction. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. TUINTJE IN MIJN HART wordt gedistribueerd door Dutch Filmworks en is momenteel te zien in 106 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film wordt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie 100.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film: Lars Boom.

TUINTJE IN MIJN HART is de vijfde film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.