Het Nederlands Film Festival gaat het land in!


Vanaf 24 september tot en met 30 september kan iedereen tijdens de 41e editie van het Nederlands Film Festival zeven festivalpremières in het land bijwonen, waaronder maar liefst vijf van CoBO.

Het Nederlands Film Festival gaat het land in met openingsfilm Mijn vader is een vliegtuig, The Photograph, Do Not Hesitate, The Spectacular, (R)Evolutie, Drijfzand en slotfilm Nr. 10. Het NFF presenteert festivalpremières in de landelijke bioscopen en filmtheaters op dezelfde dag als de première in Utrecht.

Het landelijke festivalpremièreprogramma bestaat uit de openingsfilm Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer, The Photograph van Sherman De Jesus, Do Not Hesitate van Shariff Korver, de televisieserie The Spectacular van Willem Bosch en Pieter Kuijpers, (R)Evolutie van Servé Hermans, Drijfzand van Margot Schaap en de slotfilm Nr. 10 van Alex van Warmerdam. De kaartverkoop voor de NFF Festivalpremières start begin september bij de deelnemende bioscopen en filmtheaters. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op filmfestival.nl.

Algemeen Directeur Silvia van der Heiden van het NFF over het landelijke premièreprogramma van het NFF: “Met de premières in de Nederlandse filmtheaters en bioscopen willen we publiek van Groningen tot Middelburg de mogelijkheid bieden om als eerste een premièrefilm in de buurt bij te wonen. We komen naar het publiek toe, in het land, in Utrecht en uiteraard ook online met een speciaal festivalaanbod!”

Alle informatie over het Filmfestival van 2021 vind je op de website van het Nederlands Film Festival.

5 augustus 2021