Selectie De Straat 2 bekend


De serie films van nieuwe regisseurs en scenaristen gaat in première op het Nederlands Film Festival 2021 en wordt in het najaar van 2021 uitgezonden op NPO 3.

In de zesdelige dramaserie De Straat wordt iedere aflevering gerealiseerd door een ander team van regisseurs, scenaristen en producenten. Elke aflevering vertelt een op zichzelf staand verhaal van steeds wisselende hoofdpersonen die allemaal in dezelfde straat wonen en dezelfde koerier hebben. Tijdens het schrijfproces werken de teams samen om de zes scenario’s met elkaar te verbinden, onder leiding van Mart Dominicus.

Door de keuze van een overkoepelende locatie is het mogelijk om binnen één traject meerdere teams de kans te bieden een origineel en visueel interessant scenario te realiseren. De afleveringen zijn inhoudelijk met elkaar verbonden, maar kunnen qua stijl en genre van elkaar verschillen. De vorige editie was bekend onder de naam Centraal, waarbij alle afleveringen het Rotterdamse Centraal Station als uitgangspunt hadden.

De Straat geeft nieuwe regisseurs en scenaristen de mogelijkheid televisiedrama van vijfenveertig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Het project is een initiatief van NTR, BNNVARA en VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

De volgende projecten zijn geselecteerd voor De Straat:

Son

Regie Ashgan El-Hamus
Scenario Ashgan El-Hamus
Producent Topkapi Films

Parabellum

Regie Yim Brakel
Scenario Yim Brakel
Producent Dutch Mountain Film

Little Amsterdam

Regie Jörgen Scholtens
Scenario Pepijn van Weeren
ProducentMillstreet Films

Save It

Regie Amira Duynhouwer
Scenario Amira Duynhouwer
Producent Studio Ruba

De Walrus

Regie Zara Dwinger
Scenario Zara Dwinger
Producent Studio Ruba

Heartbeats

Regie Vincent Tilanus
Scenario Vincent Tilanus
Producent Room for Film

De films worden geproduceerd in coproductie met NTR, BNNVARA en VPRO.

 

Logo deelnemende partners De Straat