Zes filmplannen geselecteerd voor bijdrage treatment De Oversteek


Zes filmplannen zijn geselecteerd voor een treatmentbijdrage in het kader van de twaalfde editie van het project De Oversteek.

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een treatmentbijdrage in het kader van de twaalfde editie van het project De Oversteek:

Clover

Producent: Keplerfilm
Regisseur : Hiba Vink
Scenarist: Rifka Lodeizen

Haram

Producent: BIND
Regisseur: Shariff Nasr
Scenarist: Philip Delmaar

Baba

Producent: New Amsterdam Film Company
Regisseur en scenarist: Mustafa Duygulu

Narcosis

Producent: OAK Motion Pictures
Regisseur: Martijn de Jong
Scenarist: Laura van Dijk

Etika

Producent: Circe Plans
Regisseur en scenarist: Isabel Lamberti

Oxytocine

Producent: PRPL
Regisseur: Joris van den Berg
Scenarist: Bastiaan Tichler

 

Deze 6 filmplannen werden geselecteerd om te ontwikkelen tot treatment. Later dit jaar worden hieruit 4 projecten geselecteerd om een scenario te ontwikkelen. Begin volgend jaar worden daaruit 2 projecten geselecteerd voor een realiseringbijdrage.

De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft meegewogen in de selectie. Ook de kwaliteit van eerder werk is daarbij meegenomen.

Het project De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het NPO-fonds, de VPRO, NTR en CoBO om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken.

Regisseurs als Daan Bakker, Ena Sendijarević, Sacha Polak, Jim Taihuttu, Saskia Diesing, Shariff Korver en Remy van Heugten kregen eerder dankzij De Oversteek de kans hun eerste of tweede speelfilm te maken.