Buddha’s Lost Children Revisited


Vervolg op de succesvolle documentaire Buddha’s Lost Children uit 2006 waarin regisseur Mark Verkerk over de strijd die de boeddhistische monnik Khru Bah voert tegen drugsmisbruik in de omliggende bergdorpen. 
Verborgen in de heuvels, in de Gouden Driehoek van Thailand, ligt de ‘Golden Horse Temple’. Met gevaar voor eigen leven voert de boeddhistische monnik Khru Bah samen met de jonge novicen strijd tegen drugsmisbruik in de omliggende bergdorpen. Regisseur Mark Verkerk maakte de film Buddha’s Lost Children over deze bijzondere monnik en zijn pupillen. Op veler verzoek keert hij nu terug om te kijken hoe het Suk, Pan Saen en de kleine, altijd vrolijke Boontam is vergaan.

Samen met sister Mae Ead en de jonge novicen blijft ‘tijgermonnik’ Khru Bah met zijn grote geest en beperkte middelen werken aan sociaal-culturele kwesties bij de bergvolken zoals drugsmisbruik, prostitutie en gebrek aan scholing. Daarbij ontmoet hij nog steeds veel weerstand; er is zelfs een poging gedaan om hem te vergiftigen. We maken ook kennis met de dochter van Khru Bah die met engelengeduld de allerarmsten les geeft en een leven in de bewoonde wereld opgeeft voor het werken in de tempel.

BOS – donderdag 8 oktober 2009

Meer informatie


Duur 58 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2009
Omroep KRO-NCRV
Producent EMS Films
Scenario Mark Verkerk
Regie Mark Verkerk