Teledoc Campus

Teledoc Campus

Nieuws Filmarchief

In 2013 startte CoBO samen met de NPO en het Nederlands Filmfonds met: Teledoc Campus. Korte documentaires van 25 minuten, gemaakt door beginnende regisseurs en producenten die hiermee gelegenheid krijgen ervaring op te doen. In 2016 sloot ook het NPO-fonds zich bij dit project aan.

Wij willen teams van beginnende regisseurs én producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders – televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers de kans via Teledoc Campus hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door Nederlands Filmfonds, NPO-fonds, NPO en publieke omroepen en CoBO.

Filmplannen kunnen, na selectie door publieke omroepen en Filmfonds, een toekenning krijgen voor ontwikkeling: voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats door publieke omroepen en Filmfonds voor mogelijke realisering.

Protocol (pdf)

Begrotingen (link)

Oproep 2024 (pdf)

Planning 2024

1e ronde:
Deadline: maandag 18 maart*

2e ronde:
Deadline: dinsdag 11 juni*

3e ronde:
Deadline: dinsdag 8 oktober*

*Aanvragen insturen vóór 17.00u