15:35 Spoor 1

Tijdens een ruzie tussen vier meiden in een metrostation valt één van hen op de rails voor een aanrollende trein. Ze overlijdt enige uren later in het ziekenhuis. De andere drie meisjes worden in voorlopige hechtenis genomen.

Op het lokale nieuws wordt het tragische incident breed uitgemeten. Het zou het trieste dieptepunt van toenemende spanningen tussen verschillende culturele groepen op het Hugo de Groot College zijn. Daardoor is de school al eerder in het nieuws geweest en daarmee heeft de school ook zijn slechte naam gekregen. Benjamin, een medeleerling van het Hugo de Groot College, vindt de berichtgeving van de lokale omroep tendentieus. Volgens hem heeft het incident niets te maken met culturele tegenstellingen en steekt er meer achter.

Benjamin krijgt toestemming van de lokale omroep om een reportage over het incident te maken. Hij roept daarbij de hulp in van zijn klasgenoten Mo en Dila, het zusje van een van de mogelijke daders. Misschien kunnen zij van binnenuit nieuw licht op de zaak werpen en de ware toedracht boven water krijgen.

BNN – zaterdag 19 april 2003

Deze Telefilm is helaas niet online terug te kijken.

Meer informatie

Duur
75 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2003
Omroep
BNNVARA
Producent
IDTV
Scenario
Anton Smit, Robert-Jan Overeem
Regie
Marcel Hensema, Tim Oliehoek
Acteurs
Caro Lenssen, Charlie Chan Dagelet, Marijn Klaver, Myrthe van Pelt, Youssef Bchiri