Above Us All


Shay is een meisje dat houvast zoekt om de dood van haar moeder te verwerken. Haar moeder is van Aborigine afkomst en haar vader is een Vlaming die als sterrenkundige onderzoek doet op en van de Australische sterrenwachten. Hij besluit terug te gaan naar Europa en neemt zijn dochtertje mee.

Shay moet niet alleen afscheid nemen van haar moeder, maar ook van haar wijze vriend, het landschap, haar wortels. Zo komt Shay met haar broertje Caleb en haar vader in het Belgische Ieper terecht, waar ze onderdak vinden in het Bed & Breakfast van Shays tante. Shay is gewend om buiten te dwalen, ruimte om zich heen te hebben, op zichzelf te zijn, en het valt haar niet mee te aarden onder de troosteloos grijze luchten van het Europese continent waar altijd regen in lijkt te hangen. Maar bovenal heeft ze om te gaan met de dood van haar moeder.

Aolternatieve titels: Ondersteboven en All Above My Head.

KRO – woensdag 12 februari 2014

Affiche Above Us All

Affiche Above Us All

Meer informatie


Duur 95 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2014
Omroep KRO-NCRV
Producent De Productie
Scenario Kim Niekerk, Patrick Minks
Regie Eugenie Jansen
Acteurs Ambroos Vanhaverbeke, Anette Linthout, Angelique Poizat, Christian Delplace, Filip Lamiere, Frida Neels, Gaƫtano Debeijser, Greg Griffiths, Jef Peeters, Kaleb Sands, Maarten Baes, Pearl Davern, Shayleah Shayleah