Afblijven


Verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee waarin de jonge Melissa in de ban raakt van hiphop en pillen.

Melissa houdt ontzettend van dansen en zit op klassiek ballet. Tenminste, dat denken haar ouders. Want zodra ze op de dansschool is, volgt ze hiphop-danslessen. Jordi zit bij Melissa in de klas. Hij kent haar al vanaf de basisschool en heeft een zwak voor haar. Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper is ook Jordi razend enthousiast. Maar om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen, slikt ze stiekem pilletjes. Het worden er steeds meer.

Afblijven toont gebruikelijke puberperikelen in een moderne setting. De film gaat over de jongerenwereld van nu. Met hedendaagse dans en muziek, drugsproblematiek, vriendschap én romantiek. En met herkenbare karakters en een innemende rol voor voormalig Idols-idool Jim Bakkum.

KRO – 5 oktober 2006

Affiche Afblijven

Affiche Afblijven

Meer informatie


Duur 108 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2006
Omroep KRO-NCRV
Producent Bridge Entertainment
Scenario Maria Peters
Regie Maria Peters
Acteurs Anneke Blok, Brainpower, Geert Lageveen, Gijs Scholten van Aschat, Jim Bakkum, Juliann Ubbergen, Loes Wouterson, Matthijs van de Sande-Bakhuijzen, Melody Klaver, Michiel Romeyn, Plien van Bennekom, Sem Veeger, Tessa Schram, Thijs Römer