Afua


Omdat haar moeder niet heeft betaald voor haar schoolreisje, brengt Afua noodgedwongen een dag door rond het Centraal Station in Rotterdam. Daar ontmoet zij de vrijgevochten Naz en haar vriendinnengroep.

Een grote bus staat klaar achter het station. Dit is Afua’s dag: ze gaat op schoolreisje naar de Efteling. Dan blijkt dat Afua niet mee mag, omdat haar moeder niet heeft betaald. Afua is boos: de hele wereld can burn in hell. Doelloos slentert Afua over Rotterdam Centraal totdat ze Naz (17) ontmoet. Niets liever zou Afua willen dan bij de stoere Naz en haar vriendinnen horen.

Eerst ergert Naz zich aan Afua, maar gedurende de dag ziet ze in haar steeds meer een jongere versie van zichzelf. Wanneer Afua na lang aandringen met de groep jonge vrouwen mee mag naar een feest, voelt ze zich eindelijk geen klein kind meer. Maar dan komt Afua erachter dat Naz’ vrijgevochten straatleven ook een schaduwkant heeft.

Afua is een coming-of-age film, maar bovenal: een film over sisterhood. Afua is de tweede aflevering uit de dramaserie Centraal.

BNNVARA/NTR/VPRO – zondag 29 september 2019 (première NFF) | vrijdag 8 november (NPO 3)

Kijk Afua terug via NPO Start

Affiche Centraal - Afua

Affiche Centraal – Afua

Meer informatie


Duur 48 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2019
Omroep BNNVARA, NTR, VPRO
Producent Topkapi Films
Scenario Ilse Ott
Regie Sia Hermanides
Acteurs Destiny Adopai, Jashayra Oehlers, Latifa Wamahono, Nora Ait Boubker, Nora El Koussour