Alles van waarde


Documentaire waarin Frans Bromet zich aan de vooravond van de verkiezingen van 12 september opwindt over het verdwijnen van de menselijke maat in de wereld om hem heen. Het resultaat is een film die het hart van de actuele maatschappelijke ontwikkelingen raakt.

Waar Frans zich machteloos voelt, trekt zijn nuchtere, meer pragmatische dochter Laura ten strijde. Zij heeft niet veel last van de door Frans zo verfoeide zakkenvullende managers-kaste. Als fractievoorzitter van de lokale GroenLinks-afdeling is ze ervan overtuigd dat je zaken kunt veranderen door dicht bij huis te beginnen. Haar ambities zorgen ervoor dat ze als fractiemedewerker in de Tweede Kamer komt.

Van de pessimistische levensinstelling van haar vader heeft ze niet veel meegekregen. Ze vindt dan ook dat hij schromelijk overdrijft. De discussies tussen vader en dochter gaan continu door, of ze nu op werkbezoek zijn of in de trein of in een klein rood autootje zitten. Ze vormen de rode draad in de film en zijn grappig en tegelijkertijd veelzeggend voor de stand van het land.

HUMAN – donderdag 6 december 2012

Kijk Alles van waarde terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 125 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2012
Omroep HUMAN
Producent Pieter van Huystee Film & TV BV
Scenario Frans Bromet
Regie Frans Bromet