Angels on Diamond Street


Petr Lom volgt twee jaar lang het reilen en zeilen in de soepkeuken van the Church of the Advocate in Noord Philadelphia.

De soepkeuken van de Church of the Advocate in North Philadelphia (The Advocate Cafe) bestaat 34 jaar en  werd ooit opgericht als onderdeel van een voedselprogramma van de Black Panther Party. Nog steeds is de soepkeuken een ankerpunt in een van de armste buurten van Philadelphia. Met een liefdevol oog volgt filmmaker Petr Lom de keuken, haar medewerkers en bezoekers twee jaar lang, en registreert wat er gebeurt als een illegaal Mexicaans gezin toevlucht zoekt bij de kerk.

Zoals pastor Renee McKenzie uitlegt, markeert het bieden van hulp aan migranten een nieuw hoofdstuk in de lange sociaal-activistische traditie van deze kerk. En zo wordt in de kelderverdieping een klaslokaal ingericht als woning voor Carmela Hernandez en haar vier kinderen. Voor Barbara Easley-Cox, voormalig Black Panther-lid en sinds de begindagen betrokken bij de kerk en het café, is de hulp aan mensen die het nodig hebben een kwestie van ‘teruggeven’. Of, zoals ze vastberaden stelt in deze bemoedigende film: “Carmela’s verhaal is ons verhaal”.

Angels on Diamond Street was geselecteerd voor de IDFA Competition for Dutch Documentary.

EO – zaterdag 23 november 2019 (IDFA) | woensdag 4 november 2020 (TV)

Kijk Angels on Diamond Street terug via NPO Start

 

Meer informatie


Duur 88 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2019
Omroep EO
Producent ZIN Documentaire
Scenario Petr Lom
Regie Petr Lom