Behind the Blood


Pastor en meubelmaker Daniel Pacheco probeert in Pedro Sula in Honduras levens te redden door kinderen en jongeren te behoeden voor een leven als bendelid.

Pastor en meubelmaker Daniel Pacheco werkt in een van de gevaarlijkste steden ter wereld: San Pedro Sula in Honduras. Hij probeert levens te redden door kinderen en jongeren te behoeden voor een leven als bendelid. Dat is nog niet zo eenvoudig in een land met duizelingwekkend hoge moordcijfers. De drugskartels, maar ook de politie en het leger, maken talloze slachtoffers. Pastor Pacheco begeeft zich er al biddend middenin, met gevaar voor eigen leven.

Voor Orlin Castro, televisiejournalist, is het verslag doen van moorden aan de orde van de dag. Maar ondertussen droomt hij van een ander, rustiger leven. Huurmoordenaar Matathan praat openlijk over zijn beroep. Hij zegt dat hij er genoeg van heeft en een nieuw, godvruchtig bestaan wil gaan leiden. Maar pastor Pacheco, die hem al langer kent, twijfelt aan zijn oprechtheid. In Behind the Blood komt regisseur Loretta van der Horst, zelf geboren in Honduras, dicht bij het gruwelijke geweld waaraan niemand een eind lijkt te kunnen maken.

Behind the Blood is geselecteerd voor de IDFA Competition for Dutch Documentary.

EO – zondag 24 november 2019 (première IDFA) 

Volg het werk van pastor Daniel Pancho in Honduras

Op de website van de film behindtheblood.com zullen regelmatig updates worden gepost over het werk van pastor Daniel Pancho. Ook via de Twitter-hashtag #behindtheblood kun je het project blijven volgen.

 

Behind the Blood poster

Behind the Blood poster

Meer informatie


Duur 86 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2019
Omroep EO
Producent Conijn Film
Scenario Loretta van der Horst
Regie Loretta van der Horst