Bezness as usual

Hoe is het om een kind te zijn van een Tunesische playboy en een Nederlandse moeder? Zijn de verwachtingen en culturen over en weer verenigbaar?

De Nederlandse Alex Pitstra, geboren als Karim Alexander Ben Hassen, is 25 jaar als hij een brief van zijn Tunesische vader krijgt. Hij heeft hem sinds zijn kinderjaren niet meer gezien en nu wil de man hem ontmoeten. Ondanks alle argwaan en oud zeer besluit Alex naar Tunesië te gaan en een relatie op te bouwen met zijn Tunesische familie, die hem als een verloren zoon binnenhaalt. Later overtuigt hij ook zijn Zwitserse halfzus Jasmin, die eveneens zonder hun vader opgroeide, om met hem mee naar Tunesië te gaan.

Het blijkt dat Alex’ vader in zijn jonge jaren een succesvolle bezness in de badplaats Sousse was. Hij verdiende aan vrouwelijke Europese toeristen door hen het hof te maken. Het was een familieonderneming, de hele familie leefde er van. Alex begint aan de goede bedoelingen van zijn vader te twijfelen als deze ook hem steeds vaker om geld begint te vragen. Tijdens zijn zoektocht wordt Alex niet alleen geconfronteerd met de cultuurverschillen tussen hem en zijn familie in Tunesië, maar ook met de relatie met zijn Nederlandse moeder. Welke rol moet hij vervullen als zoon tussen twee culturen?

VPRO – dinsdag 17 mei 2016

Kijk Bezness as usual terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
145 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2016
Omroep
VPRO
Producent
Selfmade Films
Scenario
Alex Pitstra
Regie
Alex Pitstra
Acteurs