Black Butterflies


Biopic over het leven van de jonge Zuid-Afrikaanse kunstenares Ingrid Jonker, een gevoelige en rebelse geest die haar vrije ideeën over kunst, liefde en politiek deelde met een kleine groep gelijkgestemde schrijvers en kunstenaars in Zuid-Afrika, de Sestigers.

Tegen de achtergrond van verzet tegen de censuur van de Nasionale Party, leeft Ingrid Jonker (Carice van Houten) haar jonge leven tot het uiterste en wordt haar werk steeds bekender en meer gewaardeerd. De grote liefde in het leven van Ingrid Jonker, de schrijver Jack Cope, kan haar niet het geluk en de gemoedsrust geven waar ze naar op zoek is.

Met haar vader Abraham Jonker (Rutger Hauer), een rechtse minister voor de Nasionale Party tijdens het Apartheidsregime, heeft ze een moeizame relatie. Politieke onenigheid drijft vader en dochter steeds verder uiteen.

Het belang van het werk van Ingrid Jonker voor de Zuid-Afrikaanse cultuur wordt pas erkend nadat Nelson Mandela haar gedicht Die Kind voordraagt bij zijn eerste rede voor het Zuid-Afrikaanse Parlement in 1994.

NPS – donderdag 31 maart 2011

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2011
Omroep NTR
Producent Cool Beans, Riba Film International, Topkapi Rights I BV
Scenario Greg Latter
Regie Paula van der Oest
Acteurs Candice D’Arcy, Carice van Houten, Graham Clarke, Grant Swanby, Liam Cunningham, Rutger Hauer