Blijven gaan

Documentaire over vijf senioren van hoge leeftijd die met elkaar trainen in een Rotterdamse sportschool. Om fit te blijven, de eenzaamheid te verdrijven of een partner te vinden.

Het lichaam hapert en hun leefwereld wordt steeds kleiner. Eenzaamheid ligt op de loer. Door samen te sporten hebben ze steun aan elkaar, vallen herkomst en sociale status weg en zijn de senioren vol humor en levenslust.

Leen (91) sport al zijn hele leven en vindt het moeilijk dat zijn lichaam steeds minder kan. Zahra (70) is gevlucht uit Iran. Overdag helpt ze terminale mensen met bewegen, zelfs als ze in bed moeten liggen. Ze komt op de sportschool om het zware werk even te vergeten en fit te blijven. Ria (74) is helemaal geen sportief type, ze kijkt niet op een gebakje meer of minder. Op de sportschool ziet ze haar vriendinnen en is ze even uit haar ‘stille huisje’. Harry (76) probeert via het trainen een vrouw te vinden. Hij wil aantrekkelijk blijven en er nog toe doen. Jan (85) houdt er een Spartaans sportschema op na. In de avond geeft hij met een verlamde linkerarm handbaltraining aan studenten.

De sportschool verbroedert en bezorgt de ouderen ongekend plezier. Ondanks het fanatieke sporten is het verval niet tegen te houden. In de documentaire zien we de senioren ook alleen thuis. Dan moeten ze het stellen zonder de hulp van de club. De een slaagt daar beter in dan de ander. En anders is er altijd nog die typisch Rotterdamse zelfspot.

Geslecteerd voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.

Voice over: Wilfried de Jong

Omroep Max – donderdag 22 september 2022 (première NFF) | donderdag 19 januari (TV)

Kijk Blijven gaan terug via NPO Start

Affiche Blijven gaan

Affiche Blijven gaan

Meer informatie

Duur
56 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2022
Omroep
MAX
Producent
The Film Kitchen
Scenario
Anneloek Sollart
Regie
Anneloek Sollart
Acteurs