Bloed, zweet en tranen


TROS – dinsdag 1 september – 2015

Bloed, Zweet & Tranen vertelt het verhaal over het bewogen leven van André Hazes. In deze emotionele, aangrijpende en humoristische lm worden de drie belangrijkste fases uit zijn leven belicht; zijn rauwe jeugd en de ontdekking op zijn achtste door Johnny Kraaykamp op de Albert Cuypmarkt in de jaren ’60, zijn vriendschap met producer Tim Griek en zijn doorbraak in de jaren ’80 met hits als Zeg Maar Niets Meer, Een Beetje Verliefd en Ik Meen ‘t en zijn moeizame laatste maanden in 2004. In deze laatste fase voor zijn dood worstelt hij met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?

Was genomineerd voor tien Gouden Kalveren; Martijn Fischer (Beste Mannelijke Hoofdrol) en Hadewych Minis (Beste Vrouwelijke Bijrol) wonnen uiteindelijk beiden een Gouden Kalf.

FILMDETAILS

Duur:

112 minuten

Jaar:

2015

Genre:

Drama

Omroep:

TROS

Cast:

Martijn Fischer, Hadewych Minis, Fedja van Huêt, Matheu Hinzen, Marcel Hensema, Raymond Thiry, Eric Corton, Loek Peters

Regie:

Diederik Koopal

Scenario:

Frank Ketelaar

Productie:

Lemming Film

Meer informatie


Duur 112 minuten
Genre Drama
Jaar 2015
Omroep TROS
Producent Lemming Film
Scenario Frank Ketelaar
Regie Diederik Koopal
Acteurs Eric Corton, Fedja van Huêt, Hadewych Minis, Loek Peters, Marcel Hensema, Martijn Fischer, Matheu Hinzen, Raymond Thiry