Bon voyage

Juist als de familie Verbeek op vakantie gaat, komen ze er achter dat opa zijn terminale ziekte heeft verzwegen. Ze blijven thuis en iedereen gaat op zijn eigen manier om met de dood van opa en met de vakantieplannen die in het water zijn gevallen.

Het is eindelijk vakantie. Juist als de familie Verbeek wil afreizen naar zonnig Frankrijk komen ze er achter dat Opa Bob (77) zijn vergevorderde ziekte heeft verzwegen. Ze blijven thuis. Het is een zware klap voor moeder Tine (43). Niet alleen gaat haar vader binnenkort dood, hij heeft al die tijd niets gezegd. Ze vindt het moeilijk om de situatie te accepteren en zoekt afleiding op andere plekken.

Ook dochter Anouk (16) is teleurgesteld. Om haar opa natuurlijk, maar ook om de vakantie. Dit jaar wilde ze eindelijk ontmaagd worden. Thuis gaat ze werken en sleept ze zich samen met haar blowende collega Rogier (15) door de dagen heen tot ze uiteindelijk besluit om “het” gewoon maar te doen. Anouks kleine zusje Jasmijn (7) is vooral bezorgd om opa Bob. Ze bestookt hem met vragen over de dood. Bob ontkent dat hij ziek is. Hij voelt zich fit en gaat niet dood! Maar… Jasmijn vraagt door en dan moet Bob wel antwoorden.

NPS – zaterdag 29 januari 2011

Kijk Bon voyage terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
90 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2011
Omroep
NTR
Producent
Pupkin
Scenario
Margien Rogaar, Tijs van Marle
Regie
Margien Rogaar
Acteurs
Abel Nienhuis, Anneke Blok, Benja Bruijning, Carola Arons, Casper van Rijnberk, Daan Leusink, Frank Lammers, Hans Croiset, Lotje van Lunteren, Mirre Balke, Reinout Bussemaker, Rixt Bilker, Scyler Eijgermans, Tom van Kessel, Yeshela Crommelin