Buládo


Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao waarin de elfjarige Kenza haar eigen weg zoekt tussen de rationaliteit en spiritualiteit.

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Buladó was de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival 2020. Alternatieve titel: Vliegende vissen verdrinken niet

NTR – vrijdag 25 september 2020 (NFF) 

Affiche Buladó

Foto’s: GreggTelussa

Meer informatie


Duur 87 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2020
Omroep VPRO
Producent Keplerfilm
Scenario Eché Janga, Esther Duysker
Regie Eché Janga
Acteurs Everon Jackson Hooi, Felix de Rooij, Tiara Richards