Cowboy uit Iran

Amir, een Iraanse asielzoeker, vindt tijdens het joggen op het strand twee loslopende Golden Retrievers. De honden blijken bij Marijke te horen, een vriendelijke dame van rond de vijftig, die het huishouden en de zorg voor de honden van haar dochter Emma op zich heeft genomen.

Marijke kan het uitlaten van de honden echter niet aan. Amir biedt haar zijn hulp aan. Als Emma erachter komt dat haar moeder de honden zonder overleg heeft uitbesteed aan een “asielzoeker”, onstaat er een enorm conflict tussen moeder en dochter. Emma besluit zelf voor de honden te gaan zorgen en is daarom genoodzaakt op een zeer ongeschikt moment haar werk als tv-presentatrice te staken. Inmiddels heeft de buurman van Emma Amir een klus aangeboden. Daardoor werkt Amir nu elke dag in de tuin naast Emma.

Na een toevallige ontmoeting op het strand tussen Amir en Emma, overweegt Emma hem toch te vragen om voor de honden te zorgen. Tussen Amir en Emma klikt het meteen. Op het moment dat er een romance ontstaat, krijgt Amir bericht dat hij geen verblijfsvergunning krijgt noch een uitwijzingsbevel. Hiermee bestaat Amir voor de Nederlandse maatschappij niet meer.

EO – maandag 19 april 1999

Deze Telefilm is helaas niet online terug te kijken.

Meer informatie

Duur
78 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
1999
Omroep
EO
Producent
Bos Bros Film
Scenario
Burny Bos, Tamara Bos
Regie
Ilse Somers
Acteurs
Brechtje Louwaard, Dennis Rudge, Edda Barends, Juan Carlos Tajes, Khaldoun Elmecky, Marnie Blok, René Lobo