Crossing

Tijdens de overtocht van Marokko naar Spanje kruisen drie verhaallijnen elkaar, verbonden door de angst voor verlies en de liefde van de personages ten opzichte van elkaar.

Iris, Wouter en hun twee zonen nemen de veerboot van Marokko naar Spanje, op weg naar huis. De vakantie heeft de relatieproblemen van het Nederlands echtpaar niet opgelost. Toch vinden Iris en Wouter elkaar in een moment van passie, maar dan verdwijnt hun oudste zoon Peter van acht jaar oud. De Marokkaanse kapitein van de veerboot, Bukhim brengt stiekum zijn zwangere dochter, Yamila, onder begeleiding van zijn vrouw naar Spanje. Hij kan niet leven met de schaamte van een bastaardkind en verbergt hen in zijn hut. Zijn dochter heeft echter andere plannen.

Luis en Raul, twee Spaanse kustwacht medewerkers vinden een lichaam in de Spaanse haven; één té veel voor Raul. Hij ontvreemdt het liefdesarmbandje van de verdronken man. Raul is bang dat ook hij, net als zijn oude maat Luis, de liefde in zichzelf straks niet meer kan vinden. Vertwijfeld proberen de personages de oversteek naar de ander te maken. Maar hun onmacht laat ruimte voor het onvermijdelijke.

NTR – maandag 25 september 2023 (première NFF) | donderdag 7 december 2023 (bioscoop)

Poster Crossing

Poster Crossing

Meer informatie

Duur
109 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2023
Omroep
NTR
Producent
Revolver
Scenario
Jacqueline van Vugt
Regie
Jacqueline van Vugt
Acteurs
Gijs Naber, Hadewych Minis