De Club van Lelijke Kinderen

Verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Koos Meinderts over een wereld waarin voor lelijke kinderen geen plaats is.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen.

Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen De Club van Lelijke Kinderen op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

In 2012 maakte Jonathan Elbers de korte film De Club van Lelijke Kinderen. Inmiddels heeft EO aangekondigd ook een televisieserie te maken van De Club van Lelijke Kinderen.

Op de website van De Club van Lelijke Kinderen vind je meer informatie over de film.

EO – woensdag 9 oktober 2019

Kijk De Club van Lelijke Kinderen terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
90 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2019
Omroep
EO
Producent
Umami Media
Scenario
Jeroen Margy
Regie
Jonathan Elbers
Acteurs
Buddy Vedder, Edwin Jonker, Georgina Verbaan, Imanuelle Grives, Jelka van Houten, Jeroen van Koningsbrugge, Katja Schuurman, Kim-Lian van der Meij, Marije Zuurveld, Mimoun Ouled Radi, Peer Mascini, Roeland Fernhout