De griezelbus

Onnoval is een buitenbeentje omdat hij griezelverhalen schrijft. Als zijn Liselore de populaire Gino kust, schrijft hij het verhaal De Griezelbus waarin het schoolreisje een nachtmerrie wordt.

De elfjarige Onnoval is een buitenbeentje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk, maar vooral omdat hij griezelverhalen en romantische gedichten schrijft. Hij heeft verkering met Liselore en zij verwijt hem dat hij niet voor haar op durft te komen. Onnoval vertelt haar dat hij bang is in een weerwolf te veranderen als hij gaat vechten. De populaire Gino heeft hun gesprek afgeluisterd en daagt hem uit. Als Onnoval Liselore ook nog eens betrapt wanneer zij Gino kust, schrijft hij woedend De Griezelbus. Een angstaanjagend verhaal waarin het schoolreisje een nachtmerrie wordt en hij wraak neemt op Gino.

AVRO – woensdag 7 december 2005

Kijk De griezelbus terug via NPO Start

Affiche De griezelbus

Affiche De griezelbus

Meer informatie

Duur
100 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2005
Omroep
AVROTROS
Producent
BosBros
Scenario
Burny Bos
Regie
Pieter Kuijpers
Acteurs
Angela Schijf, Chantana van Loon, Edo Brunner, Fred Goessens, Jim van der Panne, Jody Keppy, Lisa Smit, Perry Gits, Romijn Conen, Rowdy Gerritsen, Serge Price, Sylvia Poorta, Theu Boermans, Tom Jansen, Willem Nijholt, Willemijn van Poppel