De laatste reis van meneer Van Leeuwen

De twee broers Ernst en Nico worstelen met elkaar over de verzorging van hun vader die Alzheimer heeft. Moet vader thuis blijven op de boerderij of moet hij naar een professioneel verzorgingstehuis?

Nico woont samen met zijn vader op de boerderij. Vader is al enige tijd ziek maar Nico probeert dit voor de buitenwereld te verbergen uit angst voor de mogelijke gevolgen. Dit wordt echter moeilijker als vader zich steeds vreemder gaat gedragen en Nico zich genoodzaakt ziet vader vast te binden aan een stoel om ongelukken te voorkomen. Door de veeleisende zorg voor zijn vader lukt het Nico ternauwernood om de boerderij draaiende te houden.

Dan komt Ernst thuis, de tweede zoon van vader. Hij woont in de stad en heeft weinig contact met zijn broer en vader. Ernst schrikt als hij zijn vastgebonden vader en de verwaarloosde boerderij ziet. Hij vindt dat zijn broer hun vader niet zelf kan verzorgen. Hij wil professionele hulp inschakelen door vader te laten opnemen in een verzorgingtehuis. Dit leidt tot een ernstig conflict tussen de beide broers: vader thuis op de boerderij verzorgen in zijn eigen vertrouwde omgeving of plaatsing in een verpleegtehuis met de juiste medische verzorging. Of is er nog een andere oplossing?

HUMAN – zaterdag 17 juli 2010

Kijk De laatste reis van meneer Van Leeuwen terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
73 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2010
Omroep
HUMAN
Producent
Dutch Mountain, Talent United
Scenario
Hanro Smitsman, Paul Ruven
Regie
Hanro Smitsman
Acteurs
Frits Lambrechts, Ingeborg Uyt den Bogaard, Mike Reus, Myranda Jongeling, Pier van Brakel, Ronald Top, Rosa Reuten