De overloper

Brigadiers Floris Wolfs en Eva van Dongen zijn al jarenlang partners bij het politiekorps Limburg Zuid. Wolfs, een onaangepaste Amsterdammer die altijd de grenzen van wat mag op zoekt en Eva, jonger en veel strikter in haar taakopvatting, hebben een bijzondere relatie. Niet alleen op het werk maar ook naast het werk kunnen de twee het zeer goed met elkaar vinden. Dat is in één klap voorbij wanneer Wolfs aangehouden wordt op verdenking van het stelen van vier miljoen euro van het Openbaar Ministerie.

In De overloper, de brug tussen seizoen 5 en 6 van de televisieserie Flikken Maastricht, komt de relatie tussen Eva van Dongen en Floris Wolfs zwaar onder druk te staan. Wolfs zit in de gevangenis en Eva voelt zich verraden en probeert hem te vergeten. Maar als Wolfs door een vormfout eerder vrijkomt en zich aansluit bij een stel criminelen die een kunsthandelaar in Maastricht beroven, gaat Eva verbeten achter hem aan, om hem alsnog veroordeeld te krijgen. Dan ontdekt ze dat ze niet de enige is die belangstelling voor Wolfs en zijn nieuwe vrienden heeft. De twee komen elkaar, dit keer als opponenten, weer tegen in een wereld waarin niet alles is wat het lijkt. En waar vertrouwen van levensbelang blijkt.

TROS – maandag 30 april 2012

Kijk De overloper terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
90 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2012
Omroep
AVROTROS
Producent
Eyeworks Drama
Scenario
Henk Apotheker, Jan Harm Dekker
Regie
Pieter van Rijn
Acteurs
Angela Schijf, Halina Reijn, Han Römer, Hans Croiset, Jeroen Spitzenberger, Judy Doorman, Matteo van der Grijn, Paul Kooij, Thom Hoffman, Titus Tiel Groenestege, Victor Reinier, Wim van der Grijn