De scheepsjongens van Bontekoe

Verfilming van het beroemde jeugdboek van Johan Fabricius uit 1924 over de avonturen van Hajo, die naar zee wil als scheepsjongen op het schip van schipper Bontekoe.

Zijn moeder, die haar man op zee heeft verloren, doet er alles aan om hem aan wal te houden, maar de roep van de zee is te sterk en Hajo’s aanwezigheid op het land brengt niets dan ellende. Padde, het onhandige vriendje van Hajo, kan geen afscheid van hem nemen. Hij springt vlak voor het vertrek aan boord en er wordt besloten dat hij meereist tot Harlingen, waar ze buskruit in moeten laden. Daar zal Padde met een tjalk mee terug naar Hoorn varen. Padde valt echter in slaap en wordt pas wakker als ze al op zee zijn. Aan boord sluiten Hajo en Padde vriendschap met Rolf, een jongen die al kan lezen en schrijven. Op hun tocht naar Oost beleven ze samen met schipper Bontekoe veel spannende avonturen.”

KRO – donderdag 22 november 2007

Kijk De scheepsjongens van Bontekoe terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
135 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2007
Omroep
KRO-NCRV
Producent
Scheepsjongens van de Bontekoe Film CV
Scenario
Mischa Alexander, Steven de Jong
Regie
Steven de Jong
Acteurs
Billy Zomerdijk, Cees Geel, Chris Zegers, Jack Wouterse, Martijn Hendrickx, Peter Tuinman, Pim Wessels, Reena Giasi, Rense Westra, Thomas Acda