Deining

Cella is een vrouw die alles tegelijk kan. Ze heeft een baan bij de lokale televisie als presentatrice en is gelukkig gescheiden, Cella heeft een dochter Charlie en een zoon Jan, en is vastbesloten een betere moeder voor hen te zijn dan haar eigen moeder was voor haar.

Het programma van Stelle wordt erg goed bekeken en wanneer Cella een leuke man interviewt die als een baksteen voor haar valt, lijkt de toekomst haar voluit toe te lachen.

Maar het tij begint te keren wanneer tijdens een surpriseparty voor haar vijftigste verjaardag haar vader Marius – van wie ze altijd intens heeft gehouden – een hartaanval krijgt en sterft. Vanaf dat moment komt haar moeder, ooit een gevierd violiste en net zo dol op de spotlights als Cella,- steeds dichter op haar huid. De aanvankelijke warrigheid en vergeetachtigheid blijkt de ziekte van Alzheimer.

Min of meer gedwongen door de omstandigheden neemt Cella haar dementerende moeder in huis en begint zich te realiseren dat haar moeder een groot geheim heeft meegedragen in haar leven wat Cella absoluut wil ontrafelen. Maar de aftakeling van haar moeder’s geheugen maakt het steeds lastiger te ontdekken wat er precies is gebeurd.

Nicole van Kilsdonk won voor Deining een Gouden Kalf voor het Beste Televisiedrama.

RVU – zaterdag 17 april 2004

Deze film is helaas niet online terug te kijken.

Meer informatie

Duur
91 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2004
Omroep
NTR
Producent
Waterland Film & TV
Scenario
Jetske Spanjer, Moniek Kramer
Regie
Nicole van Kilsdonk
Acteurs
Isis Cabolet, Jaap Marleveld, Jacqueline Blom, Kitty Courbois, Koen Wouterse