Drama Girl

In Drama Girl krijgt een jonge vrouw de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Waar eindigt de realiteit, en waar begint het verhaal?

Drama Girl geeft een jonge vrouw (Leyla de Muynck) de kans om in het reine te komen met een aantal lastige gebeurtenissen, door deze belangrijke momenten uit haar leven na te spelen. Leyla (26) is de hoofdpersoon in een film gebaseerd op haar eigen levensverhaal. Hierin omringt regisseur Vincent Boy Kars haar met professionele acteurs: Pierre Bokma speelt Leyla’s vader, Elsie de Brauw speelt haar moeder, en Jonas Smulders speelt haar vriendje.

Samen met regisseur Vincent Boy Kars onderzoeken ze op welke manieren mensen in het algemeen een bepaald beeld schetsen van hun eigen levensverhaal – en hoe dat beeld verandert wanneer een traumatische gebeurtenis het verloop van het verhaal verstoort.

Terwijl de regisseur en de personages in het verleden van Leyla duiken, stelt de film de vraag hoe drama, als genre zijnde, ons kan helpen om onszelf en de wereld om ons heen beter te leren begrijpen.

VPRO – donderdag 23 januari 2020 (IFFR) | donderdag 5 maart 2020 (bioscooprelease)

Kijk Drama Girl terug via NPO Start

Affiche Drama Girl

Affiche Drama Girl23

Meer informatie

Duur
94 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2020
Omroep
VPRO
Producent
Halal Docs
Scenario
Jolein Laarman, Vincent Boy Kars
Regie
Vincent Boy Kars
Acteurs
Elsie de Brauw, Jonas Smulders, Leyla de Muynck, Pierre Bokma