Dunya en Desie


Dunya en Desie is een hartverwarmende roadmovie gebaseerd op de succesvolle televisieserie Dunya & Desie, over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam Noord. Dunya is Marokkaans, opgegroeid met Ramadan, de moskee en djellaba’s. Desie is zo Hollands als kaas, klompen en leggings.

Op haar 18e verjaardag hoort Dunya van haar ouders dat ze wordt uitgehuwelijkt aan een achterneef, maar daar heeft ze weinig trek in. Toch gaat ze met de familie naar Marokko om hem te ontmoeten. Ondertussen raakt Desie zwanger van haar rijschoolleraar, die haar laat zitten. Ze besluit op zoek te gaan naar haar biologische vader, die als Nederlander in Marokko blijkt te wonen. Onaangekondigd verschijnt ze in Marokko bij Dunya’s familie, die niet zit te wachten op bezoek van deze blonde Amsterdamse.

Dunya besluit dat Desie in Marokko niet alleen op zoek kan gaan naar haar vader en ontsnapt aan haar trouwplannen-smedende familie om met Desie mee te gaan. Samen maken ze een avontuurlijke reis, dwars door Marokko. Al snel blijkt dat Marokko geen Amsterdam Noord is. Dunya en Desie komen voor een aantal belangrijke keuzes te staan… Ook bekend onder de titel Dunya en Desie in Marokko.

NTR – donderdag 17 april 2008

Affiche Duya en Desie in Marokko

Affiche Duya en Desie in Marokko

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2008
Omroep NTR
Producent Lemming Film
Scenario Robert Alberdingk Thijm
Regie Dana Nechushtan
Acteurs Christine van Stralen, Eva van de Wijdeven, Mahjoub Benmoussa, Maryam Hassouni, Rachida Iaallala, Theo Maassen