Eeuwig jong

Vierdelige documentaireserie waarin de kijker wordt meegenomen in de controversiële wereld van anti-aging. Hoe ver zijn we bereid te gaan om langer jong te blijven?


Deel 1: Het Geheim van Verouderen
De één zet daarom zijn leef- en eetgewoonten op een strak regime en slikt hormonen in de hoop lang jong te blijven. Terwijl de ander als vanzelf een vitale honderd-plusser wordt. Hoe gaan wij om met ouderdom en veroudering? En hoe verschilt dat met andere culturen en andere tijden?
Kijk Eeuwig jong (1): Het Geheim van Verouderen terug via NPO Start


Deel 2: De Jacht op Eeuwige Jeugd
Er is een markt ontstaan van klinieken, medicijnen en therapieën die ons beloven dat we langer kunnen leven. Maar anderen vinden dat heel veel is gebaseerd op pseudowetenschap, ondeugdelijk onderzoek en valse claims. En die claims gaan ver: Zelfs de dood kan worden afgeschaft….
Kijk Eeuwig jong (2): De Jacht op Eeuwige Jeugd terug via NPO Start


Deel 3: Jong Blijven of Goed Ouder Worden?
Waarom wordt de één zo veel ouder dan de ander? Welke fundamentele processen zorgen ervoor dat we verouderen? En kunnen we deze processen tegengaan of zelfs stopzetten?
Kijk Eeuwig jong (3): Jong Blijven of Goed Ouder Worden? terug via NPO Start


Deel 4: De Nieuwe Oude Dag
De ouderen van vandaag zijn mondiger en voelen zich meer betrokken met de maatschappij dan hun ouders dat waren. Wat betekent dit voor de plek die ouderen innemen in onze samenleving? En hoe geven we invulling aan de extra jaren die we erbij krijgen?
Kijk Eeuwig jong (4): De Nieuwe Oude Dag terug via NPO Start

MAX – dinsdag 14 januari 2014 

Meer informatie

Duur
200 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2014
Omroep
MAX
Producent
Memphis Film & Television
Scenario
Jelte Maarten Boll, Sherman De Jesus
Regie
Jelte Maarten Boll
Acteurs