Feuten: Het feestje

In Feuten: Het feestje begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest.

Eeuwige student Olivier de Ruyter vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans heimwee naar het studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit.

Ook naar het feest komen eerstejaarsstudenten en beste vrienden Elias en Lieve. Lieve is het ideale corpsmeisje, Elias is alleen maar op het feest omdat hij verliefd is op Lieve. Dit zijn de ingrediënten voor een avond die totaal uit de hand gaat lopen.

De politie probeert een eind te maken aan het feest terwijl de losgeslagen Bram er met de veel jongere Lieve vandoor gaat. Elias voelt zich verraden en botst op een agent die net het feest wil afkappen. Elias wordt naar de grond geslagen waardoor de sfeer op het feest omslaat.

Zijn gehavende gezicht verschijnt op Twitter waardoor het feestje in de sociale media al snel bekend wordt als iets dat je niet moet missen! Terwijl de politie en de ME zich voor de deur verzamelen om het feest te ontruimen, verschansen de studenten zich in de sociëteit en wachten ze op wat gaat komen.

BNN – donderdag 17 oktober 2013

Affiche Feuten: Het feestje

Affiche Feuten: Het feestje

Meer informatie

Duur
80 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2013
Omroep
BNNVARA
Producent
Pupkin
Scenario
Michael Leendertse, Willem Bosch
Regie
Lourens Blok
Acteurs
Anna Speller, Daniel Cornelissen, Evita Rozenberg, Hanna Verboom, Manuel Broekman, Ruben Brinkman, Teun Kuilboer, Tim Murck