Foeksia de miniheks

Een groot avontuur begint soms met een klein eitje. Dat ontdekt tovenaar Kwark als hij in het Heksenbos een ei vindt, waar geen vogel uit komt maar een klein meisje, een miniheksje, dat hij Foeksia noemt. Verfilming van het gelijknamige boek van Paul van Loon.

Foeksia wil net zo goed leren toveren als haar vader en is dan ook dolblij als ze naar de Heksenschool van Juf Minuul mag, een moerasheks die al meer dan vijftig jaar een oogje op Kwark heeft. Op de miniheksenschool leert Foeksia wind maken en tovert ze met wolken. Maar doordat ze soms wat overmoedig is, gaan haar toverkunsten regelmatig ook goed fout.

Vliegend op haar handvegertje maakt Foeksia het Heksenbos onveilig en bezorgt ze haar nieuwbakken vader Kwark zo nu en dan een hoop kopzorgen. Foeksia is namelijk nieuwsgierig naar de mensenwereld, een wereld waar Kwark niets van moet hebben, want mensen zijn gevaarlijk.

Wanneer Foeksia in het bos Tommie ziet, wint haar nieuwsgierigheid het van Kwarks waarschuwingen en zoekt ze Tommie op in de mensenstad. Als ze er dan ook nog achterkomt dat Tommies oom Rogier het Heksenbos wil platgooien om er een snelweg aan te leggen, zit er nog maar één ding op: Foeksia zal samen met Tommie het Heksenbos moeten redden.

KRO – woensdag 6 oktober 2010

Kijk Foeksia de miniheks terug via NPO Start

Affiche Foeksia de miniheks

Affiche Foeksia de miniheks

Meer informatie

Duur
85 minuten
Genre
Speelfilm, Telescoop
Jaar
2010
Omroep
KRO-NCRV
Producent
NL Film
Scenario
Sander de Regt
Regie
Johan Nijenhuis
Acteurs
Annet Malherbe, Lorenso van Sligtenhorst, Marcel Hensema, Porgy Franssen, Rachelle Verdel