God Only Knows


Speelfilm over de onvoorwaardelijke liefde tussen een broer en zijn twee zussen. Zij hebben het beste met elkaar voor, maar wanneer de broer in een vlaag van wanhoop in een gracht springt, blijkt dat hun opvattingen over hoe je een ander helpt, sterk uiteen lopen. Wat betekent naastenliefde precies?

Nadat de depressieve onderzoeksjournalist Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Maar hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren.

In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer. Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Onder dit alles sluimert hun christelijke opvoeding, met waarden als opoffering, naastenliefde, lijden en schuld, die in de passietijd onvermijdelijk de kop opsteken.

VPRO – donderdag 4 april 2019

Meer informatie


Duur 88 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2019
Omroep VPRO
Producent Topkapi Films
Scenario Mijke de Jong
Regie Mijke de Jong
Acteurs Elsie de Brauw, Marcel Musters, Monic Hendrickx