Hart van de democratie

Documentaire van Suzanne Raes en Liesbeth Witteman met daarin een zoektocht met politiek verslaggevers Kees Boonman en Charlotte Nijs naar de noodzakelijke vernieuwing van onze parlementaire democratie. 

In het gebouw, waar onze democratie dagelijks wordt beproefd, is achter de gordijnen het verval ontluisterend zichtbaar. De renovatie van Het Binnenhof duldt nauwelijks uitstel. Geldt dat ook voor de kwaliteit van onze huidige democratie?

In Hart van de Democratie onderzoeken Suzanne Raes (Ganz: How I Lost My Beetle, 0,03 seconde) en Liesbeth Witteman de veelbesproken kloof tussen burger en politiek. De journalistieke hoofdpersonen, de ervaren Kees Boonman en de nieuwe politiek verslaggever Charlotte Nijs, bewegen zich ieder op eigen wijze door het gebouw en langs de actualiteit.

Op speelse en indringende wijze analyseren de makers de waan van de dag en onthullen zij de verstrengelde relatie tussen pers en politiek. Het resultaat is een film, waarin zowel kritisch als met warmte en mededogen het gevecht op de belangrijkste vierkante kilometer van Nederland gedurende een vol jaar is vastgelegd.

NTR – vrijdag 20 maart 2020

Kijk Hart van de democratie na uitzending terug via NPO Start

De galerij is niet gevonden!

Meer informatie

Duur
91 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Omroep
NTR
Producent
Docmakers
Scenario
Liesbeth Witteman, Suzanne Raes
Regie
Liesbeth Witteman, Suzanne Raes
Acteurs