Helse pijn

Op de pijnpoli van het Academisch Medisch Centrum zoekt de 41-jarige Patrick verlichting voor de chronische pijn na een galbaasoperatie. Lukt het zijn pijn dusdanig te verminderen, dat zijn leven en dat van zijn gezin weer draaglijk wordt?

Bijna drie miljoen Nederlands hebben dagelijks met chronische pijn te maken. Het heeft lang geduurd voordat artsen erkenden dat pijn veel meer is dan enkel een fysieke aandoening. Terwijl chronische pijnpatiënten in het verleden vaak naar huis werden gestuurd met enkel een pijnstiller, is er nu een speciale polikliniek waar een team van pijnspecialisten hen begeleidt tijdens hun zoektocht naar pijnverlichting.

We volgen de 41-jarige Patrick, wiens leven na een galblaasoperatie volledig overhoop is gehaald door chronische zenuwpijn. Gesteund door zijn familie gaat Patrick koste wat het kost op zoek naar pijnverlichting. Het brengt hem bij de gerenommeerde pijnspecialist Frank Wille, die met behulp van neurostimulatie, waarbij een elektrisch apparaatje rechtstreeks het zenuwstelsel beïnvloedt, de pijn onder controle probeert te krijgen. De documentaire laat op een indringende manier het dagelijks gevecht van mensen met chronische pijn zien. En toont ook hoever ze bereid zijn te gaan om verandering in hun situatie te brengen.

KRO-NCRV – woensdag 7 juni 2017

Kijk Helse pijn terug via NPO Start

Affiche Helse pijn

Affiche Helse pijn

Meer informatie

Duur
81 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Omroep
KRO-NCRV
Producent
Cobos Films
Scenario
Olivier van der Zee
Regie
Olivier van der Zee
Acteurs