Holland Festival 2012

Diverse programma’s rond voorstellingen van het Holland Festival 2012

De opening

Feestelijke opening van de 65e editie van het Holland Festival. Met verrassende optredens en als afsluiting een registratie van de voorstelling C(H)OEURS, waarin de Vlaamse choreograaf Alain Platel de gevaarlijke schoonheid van de massa onderzoekt.
VPRO/NTR – 1 juni 2012 • 1 uur en 10 min
Kijk De opening terug via NPO Start

Shakespeare

Wat maakt Shakespeare na bijna vijfhonderd jaar nog zo intrigerend en actueel? In deze Holland Festival special gaan we op zoek naar het antwoord. Drie voorstellingen op het Holland Festival spiegelen zich aan de grote meester. Zo regisseert Johan Simons een eigentijdse Macbeth, met Fedja van Huêt in de hoofdrol.
VPRO/NTR – 3 juni 2012 • 30 min
Kijk Shakespeare terug via NPO Start

John Cage

Hoe ver reikt de invloed van één van de belangrijkste componisten van de twintigste eeuw? Vanuit het Muziekgebouw aan het IJ een special over de muziekpionier John Cage die voorgoed de grenzen van de moderne muziek wist op te rekken.
VPRO/NTR – 10 juni 2012 • 40 min
Kijk John Cage terug via NPO Start

Film en soundtracks

Special over de onlosmakelijke band tussen film en muziek. Michael Nyman componeerde muziek voor films als The Piano. Voor Holland Festival schreef hij een nieuwe partituur bij de filmklassieker Pantserkruiser Potemkin.
VPRO/NTR – 17 juni 2012 • 35 min
Kijk Film en soundtracks terug via NPO Start

El Sistema

Muziek is hét middel om kinderen en jongeren te helpen hun mogelijkheden te ontdekken. Dat is, kort samengevat, het idee achter El Sistema, het muziekeducatieproject in Venezuela. Dit project werd in 1975 gestart door de Venezolaanse econoom José Antonio Abreu. Duizenden kinderen kregen sindsdien een plek in een orkest of een koor. Een van de voormalige leerlingen van El Sistema is Gustavo Dudamel die inmiddels zijn opmars gemaakt heeft als talentvol dirigent en die op donderdag 28 juni het slotconcert van het Holland Festival verzorgt.
VPRO/NTR – 24 juni 2012 • 30 min
Kijk El Sistema terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
205 minuten
Genre
Podium
Jaar
2012
Omroep
NTR, VPRO
Producent
Holland Festival
Scenario
Regie
Acteurs