Instinct

De ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan.

Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen.

Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

De psychologische thriller met Carice van Houten en Marwan Kenzari is het debuut van Halina Reijn als regisseur en is op vrijdag 27 september de openingsfilm van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

BNNVARA – vrijdag 27 september 2019

Kijk Instinct terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
98 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2019
Omroep
BNNVARA
Producent
Topkapi Films
Scenario
Esther Gerritsen, Halina Reijn
Regie
Halina Reijn
Acteurs
Akwasi Owusu Ansah, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Carice van Houten, Juda Goslinga, Marie-Mae van Zuilen, Marwan Kenzari, Pieter Embrechts, Robert de Hoog, Tamar van den Dop