Instinct


De ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan.

Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen.

Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

De psychologische thriller met Carice van Houten en Marwan Kenzari is het debuut van Halina Reijn als regisseur en is op vrijdag 27 september de openingsfilm van het Nederlands Film Festuval in Utrecht.

 BNNVARA Рvrijdag 27 september 2019

Meer informatie


Duur 98 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2019
Omroep BNNVARA
Producent Topkapi Films
Scenario Esther Gerritsen, Halina Reijn
Regie Halina Reijn
Acteurs Akwasi Owusu Ansah, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Carice van Houten, Juda Goslinga, Marie-Mae van Zuilen, Marwan Kenzari, Pieter Embrechts, Robert de Hoog, Tamar van den Dop