Isabelle


Een dorp in de Ardennen wordt opgeschrikt door de ontvoering van de mooie Hollandse filmster Isabelle, die daar op vakantie is met haar ouders. Na een maandenlange speurtocht is zijn nog altijd niet gevonden. Langzaam verflauwt de belangstelling. Alleen Bernard, de dorpsonderwijzer, raakt door de ontvoering geobsedeerd.

Niemand verdenkt Jeanne, de zwijgzame schilderes die in de dorpskroeg werkt. Zij is zo stuitend lelijk dat je niet te lang naar haar wilt kijken. Maar zij is degene die Isabelle in haar kelder opgesloten houdt. Ze hongert Isabelle uit en schildert het verval, alsof ze de schoonheid wil vernietigen. Ze wil doorgaan tot de dood erop volgt, ook die van haarzelf, want ze is van plan om na het voltooien van het laatste doek een einde aan haar leven te maken. Voor Isabelle is er geen hoop op ontsnapping.

Langzaam ontstaat er meer contact tussen de beide vrouwen en leren ze elkaar onder deze vreemde omstandigheden beter kennen. Jeanne kent niets dan afkeer en bespotting vanwege haar uiterlijk. Isabelle onthult schokkende details over haar leven als aantrekkelijk filmster en weet zo Jeanne ’s vertrouwen te winnen. Maar als blijkt dat alles wat Isabelle heeft gezegd een leugen is, is Jeanne zo gekwetst dat ze geen genade meer kent. Verfilming van het gelijknamige boek van Tessa de Loo.

NCRV – donderdag 22 september 2011

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2011
Omroep KRO-NCRV
Producent IDTV
Scenario Marieke van der Pol
Regie Ben Sombogaart
Acteurs Edwin de Vries, Halina Reijn, Monique van de Ven, Tineke Caels, Wim Opbrouck