Jackie en Oopjen


De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks.

Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar. Jackie denkt dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen.

Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? Het antwoord op dit alles zie je vanaf 14 oktober in de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen.

AVROTROS – vrijdag 9 oktober 2020 | woensdag 14 oktober 2020 (bioscooprelease)

Kijk Jackie en Oopjen tot 17 juni 2021 via Picl

Affiche Jackie en Oopjen

Affiche Jackie en Oopjen

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2020
Omroep AVROTROS
Producent Column Film
Scenario Myranda Jongeling
Regie Annemarie van de Mond
Acteurs Bert Hana, Dick van den Toorn, Frouke Verheijde, Jaap Spijkers, Karina Smulders, Leny Breederveld, Roben Mitchell, Ron Fresen, Saar van Aken, Sarah Bannier, Sieger Sloot, Tanja Jess