Jongens

Een sportieve maar wat gesloten 15-jarige jongen ontdekt tijdens de zomervakantie de liefde. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht.

Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet Sieger de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen hun ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht met zichzelf als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is.

Sieger wil geen homo zijn en hij gaat samen met Stef op een geheime crossplek buiten het dorp op de meisjes af. In die wereld gaat alles vanzelf en al snel krijgt Sieger iets met Jessica. Hij merkt dat hij vanaf dan ook eindelijk meetelt voor zijn grote stoere broer Eddy, die hem daarvoor nooit zag staan, en dat doet Sieger goed.

Sieger woont samen met Eddy met hun vader, die na het overlijden van hun moeder het gezin zo goed mogelijk draaiende probeert te houden. Vader botst vaak met Eddy. Sieger probeert te bemiddelen tussen beiden, maar heeft door zijn verliefdheid op Marc eigenlijk wel wat anders aan zijn hoofd.

Hoe graag Sieger ook normaal wil zijn, hij kan steeds minder zijn gevoelens voor Marc ontkennen. Pas als hij Marc verliest omdat hij geen keuze maakt, ontdekt Sieger dat in de liefde niets te bemiddelen valt en hij zijn hart moet volgen. 

NTR – zondag 9 februari 2014

Kijk Jongens terug via NPO Start

Meer informatie

Duur
76 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2014
Omroep
NTR
Producent
Pupkin
Scenario
Chris Westendorp, Jaap Peter Enderlé
Regie
Mischa Kamp
Acteurs
Gijs Blom, Jonas Smulders, Ko Zandvliet, Rifka Lodeizen, Ton Kas