Kapsalon Romy


Familiefilm gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos over een oppas-oma die met frisse tegenzin op haar kleindochter past, terwijl zij zelf worstelt met beginnende Alzheimer.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Kapsalon Romy werd tijdens het Kristiansand International Children’s Film Festival 2019 bekroond met de BFF Children’s Film Award  en ontving op de Frankfurter Buchmesse de prijs voor de beste verfilming van een kinderboek van 2018.

AVROTROS – 29 september 2019

Kijk Kapsalon Romy terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 89 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2019
Omroep AVROTROS
Producent BosBros
Scenario Tamara Bos
Regie Mischa Kamp
Acteurs Beppie Melissen, Bianca Krijgsman, George Tobal, Guido Pollemans, Noortje Herlaar, Vita Heijmen