Kikkerdril

De zesjarige Max loopt weg van huis om een belangrijke opdracht te vervullen: hij moet kikkerdril vinden. Max denkt dat zijn broer nooit meer kan praten en dat alleen kikkerdril hem kan genezen.

Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannus naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannus wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Onderweg komt hij Jesse tegen, een meisje van zijn leeftijd, dat dierenverpleegster wil worden. Max vertelt haar over zijn zoektocht en Jesse besluit met hem mee te gaan.

Ze vallen van het ene avontuur in het andere: ze zien een rups die gek loopt, ontmoeten een weesjongen die hen leert koeien te melken, een meisje dat varkens aait en ze komen oog in oog te staan met een vos en een hert! Lukt het Max en Jesse ook om kikkerdril te vinden …?

KRO – 11 februari 2009

Kijk Kikkerdril terug via NPO Start

Affiche Kikkerdril

Affiche Kikkerdril

Meer informatie

Duur
75 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2009
Omroep
KRO-NCRV
Producent
Lemming Film
Scenario
Simone van Dusseldorp
Regie
Simone van Dusseldorp
Acteurs
Bartek Kowalczyk, Georgina Verbaan, Juul Vrijdag, Laura Mastwijk, Nino den Brave, Olaf Malmberg, Quintis Ristie, Remko Vrijdag, Thijs Goedknegt, Whitney Franker, Wimie Wilhelm