Klimaatrebellen: Tussen hoop en wanhoop


Vijf Nederlandse twintigers sluiten zich aan bij klimaatactiegroep Extinction Rebellion en voeren actie om de klimaatcrisis te bestrijden.

Een groeiende groep Nederlandse twintigers ziet de aarde steeds minder leefbaar worden. Ze sluiten zich aan bij de klimaatgroep Extinction Rebellion en voeren actie om de klimaatcrisis te bestrijden. Er is weinig waarvoor ze terugschrikken in hun strijd: nachtelijke campagnes, acties op grote hoogte en zelfs arrestaties of een strafblad. Alles voor een betere planeet.

De wetenschap is duidelijk: door de klimaatverandering die gaande is zal de aarde in rap tempo minder leefbaar worden. Een deel van de huidige Nederlandse 20ers en 30ers kampt met gevoelens van angst, somberheid en boosheid hierover: dit gaat om hun toekomst. In klimaatactiegroep Extinction Rebellion vinden zij begrip en troost bij elkaar. Samen komen zij in opstand om te proberen het tij nog te keren. Portret van een haast wanhopige, maar ook strijdbare en liefdevolle generatie, via een aantal jongvolwassenen op de XR-klimaatbarricades.

KRO-NCRV – donderdag 16 juni 2022
Kijk Klimaatrebellen: Tussen hoop en wanhoop terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 55 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2022
Omroep KRO-NCRV
Producent Witfilm
Scenario Ingeborg Jansen
Regie Ingeborg Jansen