Knielen op een bed violen


Verfilming van de succesvolle roman van Jan Siebelink over een kweker die meer en meer in de ban raakt van het geloof. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving.

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep-religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan.

In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Knielen op een bed violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.

NCRV – donderdag 25 februari 2016

Affiche Knielen op een bed violen

Affiche Knielen op een bed violen

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Speelfilm
Jaar 2016
Omroep KRO-NCRV
Producent September Film
Scenario Hugo Heinen
Regie Ben Sombogaart
Acteurs Barry Atsma, Bart Luppes, Gaite Jansen, Marcel Hensema, Nils Verkooijen, Noortje Herlaar, Willem Voogd