La Bella Bettien

‘Count form one to ten… and die before you live again’.
Eind jaren tachtig. Bettien, een leuk, spontaan en meisje, staat op het punt om met haar vriendje Paul een eigen zaak te beginnen in het Spaanse Mallorca.

Hun plan wordt echter wreed verstoord. Maar Bettien is vastbesloten om de droom tóch uit te laten komen. Ze vertrekt helemaal alleen naar Mallorca en laat alles wat haar lief is, haar moeder en haar hartsvriendin Monique in Nederland achter.

In Mallorca maakt ze kennis met een nieuwe wereld. De jetset. Een voor haar onbereikbare wereld. Maar wel erg intrigerend. Toch blijkt die wereld helemaal niet zo onbereikbaar te zijn, waneer ze een zekere Alberto Morientes ontmoet. Een hele aardige, charmante man, die haar introduceert in leven vol glitter en glamour.

En waar je mee omgaat, daar wordt je mee besmet.
Wanneer Alberto door omstandigheden Mallorca moet verlaten, moet ze noodgedwongen mee naar Colombia. Daar ontmoet ze de baas van Alberto, Rico Morales.

Het zijn de eerste stappen in een leven dat haar langs vele toppen en dalen zal voeren en waarin Bettien zich zal ontpoppen tot een zeer succesvolle zakenvrouw in een keiharde mannenwereld.

AVRO –  woensdag 17 april 2002

Deze Telefilm is helaas niet online terug te kijken.

Meer informatie

Duur
102 minuten
Genre
Speelfilm
Jaar
2002
Omroep
AVROTROS
Producent
Shooting Star
Scenario
Hans Pos, Simon de Waal, Thomas Ross
Regie
Hans Pos
Acteurs
Daniël Boissevain, Fausto Maria Sciarappa, Fedja van Huêt, Kevork Malikýan, Kim van Kooten, Koen De Bouw, Petra Laseur, Robert Reina, Thekla Reuten, Thom Hoffman, Vincent Riotta