Look What You Made Me Do

Documentaire over vrouwenmoord en de vrouwen die daaraan ontsnapten doordat ze zelf hun gewelddadige (ex)partner om het leven brachten.

‘Toen ik mijn moeder vertelde dat een jongen me had geslagen op het schoolplein, zei ze: “Dat is omdat hij je leuk vindt”.’ Met die tekst, in zwarte letters op een felrood scherm, opent dit exposé over vrouwenmoord. Terwijl Laura vertelt over haar daad, klinkt de 112 melding en horen we de moord op haar vriend, in de ijskoude nacht. Rosalba braadt gehaktballetjes, vertelt hoe ze haar man verbrandde in een schuur op de Italiaanse akker. Rachel zwijgt in de nacht. Een vrouw, om veiligheidsredenen verborgen in rode schaduw, vertelt over haar gewelddadige man. Laura, Rachel en Rosalba geven haar raad. Geloof nooit in het berouw van een man, waarschuwt Rosalba. Zal de rode vrouw dader worden? Is er een andere uitweg?

Tussen de verhalen dweilt een schoonmaker het bloed op van een vermoorde vrouw. Elke week heeft hij wel een klusje of twee. Laura, Rachel en Rosalba zagen moord als enige oplossing, hun daad valt hen zwaar. Look What You Made Me Do is een film over angst, woede, en een besluit. De ultieme wraakfilm, met een gelukkige afloop: Laura, Rachel en Rosalba behoren niet tot de groep van 30.000 vrouwen die jaarlijks worden gedood door hun (ex)partners. Ze hebben het overleefd.

Genomineerd voor een IDFA Award for Best Dutch Film.

HUMAN – vrijdag 18 november 2022 (wereldpremière IDFA) | donderdag 24 november 2022 (bioscooppremière) | donderdag 27 juli 2023 (TV)

Kijk Look What You Made Me Do terug via NPO Start

Affiche Look What You Made Me Do

Affiche Look What You Made Me Do

Meer informatie

Duur
90 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2022
Omroep
HUMAN
Producent
Witfilm
Scenario
Coco Schrijber
Regie
Coco Schrijber
Acteurs