Lost Boys, 5 jaar later


Demo heeft 5 jaar na zijn detentie zijn leven eindelijk weer op de rit; hij werkt als reporter bij een nationaal radiostation, is labelmanager bij een platenmaatschappij voor hiphop artiesten en werd genomineerd voor de NTR radioprijs. Hij wil andere (ex-gedetineerde) jongeren laten zien dat het mogelijk is om na detentie succesvol te zijn.

Maar ondanks al dat succes werpt zijn verleden nog steeds een grote schaduw over zijn dagelijkse leven. Iedere dag wordt hij geconfronteerd met schuldeisers, deurwaardes en incassobureaus die allemaal tegelijkertijd betaald willen worden. Zijn schulden lopen razendsnel op en hij staat op het punt om alles te verliezen waar hij de afgelopen 5 jaar zo hard voor heeft gewerkt.

Hij zoekt een oplossing voor zijn oplopende schulden en stuit al doende op een ondoorzichtig systeem dat hem niet verder helpt maar juist naar beneden trekt. Daardoor balanceert hij iedere dag weer tussen twee werelden: zijn werk in de media- en muziekwereld waar hij een voorbeeldfunctie heeft en de wereld van de schuldeisers, waar hij nog maar één uitweg ziet: terug naar zijn criminele verleden.

Lost Boys, 5 jaar later toont de veerkrachtigheid van jongeren die zich proberen te redden in een wereld waarin de schulden-industrie hen meedogenloos achtervolgt en afremt. Uitgezonden als 2Doc.

EO – maandag 4 maart 2019

Bekijk Lost Boys, 5 jaar later na uitzending via NPO Start

Bekijk het gesprek met regisseur Margit Balogh In DocTalks via NPO Start

Meer informatie


Duur 56 minuten
Genre Documentaire
Jaar 2019
Omroep EO
Producent 2nd Floor Up
Scenario Margit Balogh
Acteurs Margit Balogh