Louis

Uniek portret over de ontwikkeling van het fenomeen Louis van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago. Drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd en samen met nationale- en internationale voetbalsterren, zijn vrouw en dochters blikt hij terug op zijn kleurrijke leven.

In Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit gekend heeft én de man over wie iedereen een mening heeft. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven. Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten.

In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal, zijn ongekende loopbaan en de bijzondere man achter het veelbesproken imago.

Omroep Max – donderdag 14 april 2022 (bioscoop) | donderdag 10 november 2022 (deel 1) | donderdag 17 november 2022 (deel 2)

Kijk Louis (deel 1) terug via NPO Start
Kijk Louis (deel 2) terug via NPO Start

Affiche Louis

Affiche Louis

Meer informatie

Duur
90 minuten
Genre
Documentaire
Jaar
2022
Omroep
MAX
Producent
DOXY
Scenario
Geertjan Lassche, Harmen Jalvingh
Regie
Geertjan Lassche
Acteurs